Головне меню

Популярні рецепти

Човлент по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

Човлент по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

Квасолю перебирають, промивають і вимочують в холодній воді 5—6 годин. Потім квасолю варять в тій самій воді, поки вона не стане м'якою.

Перлову крупу заливають кип'ятком і варять до півготовності.

М'ясо яловичини нарізають невеликими кусочками, по 5—6 на 1 порцію і обсмажують в жирі з сала-шпику до півготовності.

Моркву, нарізану соломкою, і цибулю, нарізану кубиками, пасе­рують з томатом-пюре.

В горщечок закладають перлову крупу, квасолю, м'ясо, додають пасеровані овочі, заливають бульйоном і заправляють спеціями, а зверху присипають зеленню петрушки. Горщечок закривають криш­кою і кладуть у гарячу духовку на 10—15 хв. для запікання. Готовий човлент подають в горщечку.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 216 г, сало-шпик 13 г, сіль 3 г, квасоля 43 г, крупа перлова 27 г, цибуля 31 г, морква 14 г, жир 5 г, томат-пюре 6 г, бульйон 70 г, перець чорний молотий 0,05 г, жир 5 г, часник 1 г, зелень петруш­ки 5 г.

Човлент буде ще смачнішим, якщо яловичину замінити копченим окороком — 164 г або копченою грудинкою 108 г.




Схожі кулінарні рецепти