Головне меню

Популярні рецепти

Гуляш домашній (Закарпатська кухня)

Гуляш домашній (Закарпатська кухня)

Яловичину або свинину нарізають кубиками по 25—30 г, солять, обсмажують на смальці до півготовності, посипають червоним моло­тим солодким перцем, швидко розмішують і відразу заливають гаря­чим бульйоном або окропом, додають томат-пюре і тушкують під кришкою близько однієї години, майже до готовності. Потім додають пасеровану цибулю, сіль, лавровий лист, чорний молотий перець і тушкують на малому вогні ще 15—20 хвилин. Наприкінці тушку­вання гуляш заправляють розтертим часником.

Готовий гарячий гуляш з підливою подають із смаженою або варе­ною картоплею, або торгонею.

Витрати продуктів на одну порцію: яловичина 162 г або свинина 129 г, сіль 3 г, смалець 12 г, перець молотий солод­кий червоний 2 г, бульйон або вода 100 г, томат-пюре 15 г, цибуля 24 г, чорний молотий перець 0,02 г, лавровий лист 0,01 г, часник 0,8 г.




Схожі кулінарні рецепти