Головне меню

Популярні рецепти

Дичина з кнедлями (Закарпатська кухня)

Дичина з кнедлями (Закарпатська кухня)

Підготовлене і нарізане великими кусками оленяче м'ясо або яловичину вагою по 1—1,5 кг кладуть у каструлю з підготовленим охолодженим маринадом на 8—10 годин.

Для маринаду в киплячу воду кладуть обчищені цибулю і моркву, цукор, сіль, лавровий лист, перець чорний (горошок) і кип'ятять 3—5 хвилин, потім додають оцет і охолоджують.

Мариноване м'ясо обсмажують у духовці в судку з розігрітим смальцем, разом з борошном, морквою, кольрабі та червоним моло­тим перцем. Потім в судок доливають трохи бульйону і тушкують поливаючи м'ясо соком, що виділяється при тушкуванні.

З м'ясного соку та овочів, що тушкувалися з м'ясом, готують соус, додаючи сметану.

Готове м'ясо нарізають порціонними кусками, по 2 на порцію, укладають у тарілки, поливають гарячим соусом, а з боку кладуть кнедлі і прикрашають гілкою зеленої петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: оленина або яловичина 209 г. Для маринаду: цибуля 20 г, морква 15 г, лавровий лист 0,01 г, перець чорний 0,02 г, цукор 2 г, оцет 3 г, сіль 4 г, соус сме­танний 100 г, зелень 3 г.




Схожі кулінарні рецепти