Головне меню

Популярні рецепти

Оленина у сметані (Закарпатська кухня)

Оленина у сметані (Закарпатська кухня)

З оленячої м'якоті нарізають порціонні скибки, відбивають, поси­пають сіллю та чорним молотим перцем і тоненько намазують гір­чицею. На кожний кусок м'яса кладуть шматок шинки або копче­ного рулету, м'ясо згортають трубкою і пов'язують ниткою.

На смальці підрум'янюють дрібненько нарізану цибулю, кладуть м'ясні трубки, заливають сметаною і на малому вогні тушкують під кришкою приблизно 2 години до готовності. Якщо м'ясна підлива дуже випарується, доливають бульйону.

Готову оленину разом з підливою подають з тушкованим рисом по-закарпатськи або з торгонею.

Витрати продуктів на одну порцію: м'ясо оленяче 227 г, шинка або рулет 40 г, смалець 20 г, сіль 3 г, перець чорний мо­лотий 0,02 г, гірчиця 5 г, цибуля 24 г, сметана 70 г.




Схожі кулінарні рецепти