Кролик у сметані (Закарпатська кухня)
Тушку кроля розрізають на куски, заливають підкисленою оцтом водою і витримують одну добу. Потім м'ясо вибирають з води, солять, обкачують в борошні і обсмажують на сковороді до півготовності.
Обсмажене м'ясо перекладають у каструлю, підливають гарячої води і тушкують протягом 30 хвилин. Потім у каструлю вливають сметану, заправляють чорним молотим перцем, лавровим листом і на слабому вогні тушкують кілька хвилин до готовності.
Подають разом з соусом, в якому тушкувалося м'ясо, додають гарнір з відвареної картоплі або тушкованого рису і оздоблюють зеленню петрушки.
Витрати продуктів на одну порцію: кролик 179 г, маргарин 5 г, сіль 3 г, оцет 3 г, борошно 5 г, сметана 55 г, чорний молотий перець 0,03 г, лавровий лист 0,01 г, зелень петрушки 3 г.
Схожі кулінарні рецепти |