Головне меню

Популярні рецепти

Печінка по-домашньому (Закарпатська кухня)

Печінка по-домашньому (Закарпатська кухня)

Печінку яловичу обчищають від плівок, видаляють жовчні прото­ки, нарізають скибками, завтовшки 6—8 мм, злегка відбивають, кладуть у каструлю, заливають заправкою з яєць, води, солі та чорно­го молотого перцю і кладуть в холодне місце на 1—2 години.

Потім кожен кусок печінки обкачують у борошні, кладуть на сковороду з добре розігрітим жиром і обсмажують з обох боків до утворення рум'яної кірочки.

Обсмажену печінку кладуть у каструлю шарами з нарізаною кружальцями цибулею та натертою морквою, заливають сметаною і тушкують в духовці 10—15 хвилин до готовності.

Гарячу печінку подають з картопляним пюре, поливають соусом, в якому тушкувалася, і оформляють зеленню.

Витрати продуктів на одну порцію: печінка 149 г, борошно 8 г, жир 15 г, яйце 1/4 шт., сіль 3 г, перець чорний моло­тий 0,02 г, цибуля 25 г, морква 20 г, сметана 20 г, зелень петрушки або селери 3 г.

 




Схожі кулінарні рецепти