Головне меню

Популярні рецепти

Печінка тушкована (Закарпатська кухня)

Печінка тушкована (Закарпатська кухня)

Яловичу, свинячу або телячу печінку зачищають від плівок, жовчних протоків, нарізають довгастими кусочками, посипають сіллю та чорним перцем, обкачують у борошні, смажать у сотейни­ку на смальці, заливають гарячою водою або бульйоном, додають об­чищені і нарізані соломкою моркву, петрушку, цибулю і тушкують протягом 15—20 хвилин. Потім заливають сметану і продовжують тушкувати ще 7—8 хвилин.

Гарячу тушковану печінку подають на стіл з картопляним пюре.

Витрати продуктів на одну порцію: печінка 149 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, борошно 5 г, смалець 10 г, вода або бульйон 100 г, морква 20 г, петрушка корінь 15 г, цибуля 24 г, сметана 40 г.




Схожі кулінарні рецепти