Гуляш з рубця (Закарпатська кухня)
Яловичі або свинячі шлунки-рубці добре вимивають, вивертають, занурюють на 4—5 хвилин в окріп, зчищають слизь і плівки, заливають холодною водою і вимочують 6—8 годин, міняючи воду через кожні 2—3 години. Після вимочування рубці кладуть у холодну воду, варять протягом 3,5—4 години до готовності і наприкінці варіння солять.
Відварені рубці нарізають довгастими смужками. Нарізану кубиками цибулю злегка обсмажують з борошном, додають томат-пюре, червоний молотий перець, кмин, з'єднують з нарізаними рубцями, заливають бульйоном і тушкують до готовності. Наприкінці тушкування рубці заправляють сметаною та розтертим часником.
Готовий гарячий гуляш з рубців подають з відвареною картоплею або картопляним пюре.
Витрати продуктів на одну порцію: рубці 283 г, цибуля 30 г, борошно 5 г, томат-пюре 15 г, жир 12 г, перець червоний молотий 0,2 г, сіль 4 г, бульйон 50 г, сметана 20 г, кмин 1 г, часник 3 г.
Схожі кулінарні рецепти |