Головне меню

Популярні рецепти

Битки із рубця (Закарпатська кухня)

Битки із рубця (Закарпатська кухня)

Оброблений і добре промитий рубець заливають холодною водою, солять і варять протягом 4—5 годин.

Зварений рубець нарізають кусками, пропускають крізь м'ясо­рубку, додають попередньо замочений в молоці білий хліб, розтер­тий часник, сіль, чорний молотий перець, все перемішують і зби­вають до утворення однорідної маси. З підготовленої маси формують битки круглої плескатої форми по 2 шт. на порцію. Потім битки обка­чують в сухарях і обсмажують з обох боків до готовності.

Подаючи на стіл, гарячі битки поливають окремо приготовленим цибульним соусом і збоку на тарілку кладуть картопляне або горохове пюре.

Витрати продуктів на одну порцію: рубці 143 г, хліб білий 18 г, молоко 18 г, часник 3 г, сіль 3 г, перець чорний моло­тий 0,03 г, сухарі 10 г, жир 8 г, соус цибульний 50 г.




Схожі кулінарні рецепти