Головне меню

Популярні рецепти

Нирки, тушковані з грибами (Закарпатська кухня)

Нирки, тушковані з грибами (Закарпатська кухня)

Яловичі або свинячі нирки обчищають від жиру, з одного боку надрізають і замочують у холодній воді протягом 3—4 годин.

Потім нарізають скибками, солять, посипають чорним перцем і борошном і обсмажують на добре розігрітому вершковому маслі до півготовності.

Обсмажені нирки кладуть у сотейник, додають підсмажену цибулю, підсмажені варені гриби, заливають сметаною і тушкують до готовності.

Готові нирки подають на стіл з картопляним пюре або смаженою картоплею.

Витрати продуктів на одну порцію: нирки ялови­чі 203 г або нирки свинячі 170 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, борошно 3 г, масло вершкове 10 г, цибуля 24 г, гриби свіжі 26 г або гриби сушені 5 г, жир 8 г, сметана 60 г.




Схожі кулінарні рецепти