Головне меню

Популярні рецепти

Мозок, запечений в яйці (Закарпатська кухня)

Мозок, запечений в яйці (Закарпатська кухня)

Обчищений від плівок і добре промитий мозок кладуть у холодну воду, підкислену оцтом, доводять до кипіння, потім варять без кипіння 25—30 хвилин з додаванням солі, чорного перцю (горошок) і лавро­вого листа. Зварений і охолоджений мозок нарізають скибками.

Нарізану цибулю обсмажують до золотистого кольору, кладуть нарізаний мозок, заливають збитими яйцями, ставлять у гарячу ду­ховку і запікають до готовності.

Гарячий запечений мозок подають з картопляним пюре і поси­пають зеленню петрушки.

Витрати продуктів на одну порцію: мозок 159 г, оцет 3 г, сіль 4 г, перець чорний 0,02 г, лавровий лист 0,01 г, цибуля 17 г, жир 8 г, яйця 1 шт., зелень петрушки 3 г.




Схожі кулінарні рецепти