Головне меню

Популярні рецепти

Вим'я, тушковане з овочами (Закарпатська кухня)

Вим'я, тушковане з овочами (Закарпатська кухня)

Куски вимені вимочують 4 години у холодній воді, обмивають, кладуть у киплячу воду і варять до півготовності.

Зварене вим'я нарізають невеликими кубиками, посипають сіллю, чорним перцем, обкачують у борошні, підсмажують на смальці, перекладають у каструлю, додають дрібно нарізані підсмажені морк­ву, петрушку, цибулю та червоний молотий перець. Потім у каструлю кладуть обчищену і дрібно нарізану картоплю, заливають бульйоном і тушкують. Наприкінці тушкування додають сметану, пасерований томат-пюре і солять.

Готове вим'я подають з тушкованими овочами і підливою, в якій вони тушкувалися.

Витрати продуктів на одну порцію: вим'я 182 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0,02 г, борошно 5 г, смалець 15 г, морква 20 г, петрушка (корінь) 16 г, цибуля 36 г, перець червоний мо­лотий 0,01 г, бульйон 100 г, картопля 200 г, сметана 40 г, томат-пюре 15 г.




Схожі кулінарні рецепти