Головне меню

Популярні рецепти

Шашлик (Закарпатська кухня)

Шашлик (Закарпатська кухня)

Готують, відпочиваючи на лоні природи. Свинину нарізають не­великими кубиками, солять і посипають чорним молотим перцем. Обчищену цибулю нарізають кружальцями, перемішують з м'ясом, кладуть у скляну банку і заливають розчиненим з водою оцтом. Бан­ку ставлять у холодне місце на 3—4 години, щоб м'ясо промарину­валося.

Біля вогнища м'ясо настромлюють на шомпури впереміж з кру­жальцями цибулі і смажать над вугіллям без полум'я, часто повер­таючи і періодично поливаючи маринадом або столовим білим вином. Коли м'ясо стане рум'яним і м'яким, його знімають з шомпурів і кладуть у тарілку з нарізаними свіжими помідорами та цибулею.

Витрати продуктів на одну порцію: свинина об­різна 176 г, сіль 3 г, перець чорний молотий 0.05 г, цибуля ріпчаста 54 г, оцет 5 г, вода 20 г, помідори свіжі 118 г.




Схожі кулінарні рецепти