Головне меню

Популярні рецепти

Желе м'ясне або рибне (Закарпатська кухня)

Желе м'ясне або рибне (Закарпатська кухня)

З яловичих кісток або рибних відходів варять бульйон, додаючи моркву, петрушку.

Готовий гарячий бульйон проціджують, знімають жир. додають попередньо набубнявілий в холодній кип'яченій воді желатин і роз­мішують до повного розчинення. Потім додають сіль, лавровий лист, перець чорний горошком, оцет. Половину норми яєчних білків добре перемішують з холодним процідженим бульйоном, щоб бульйону бу­ло в п'ять разів більше, ніж білків, доводять до кипіння, додають решту білків і дають прокипіти. Готове желе проціджують, щоб воно було прозорим.

Використовують для приготування заливного м'яса, птиці і риби.

Витрати продуктів для приготування 1 кг желе: бульйон кістковий або рибний 1000 г, желатин 40 г, сіль 10 г, перець чорний горошком 0,5 г, лавровий лист 0,3 г, оцет 15 г, білки 2—3 яєць.




Схожі кулінарні рецепти