Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з пшоном
Голубці з пшоном

Свіжу капусту обварюють у киплячій воді цілою головкою без качана і відокремлюють листки. У листків зрізують жилки.

Пшоно промивають, заливають водою, доводять до кипіння і відки­дають на сито. Потім заправляють його січеною злегка підсмаженою цибулею і морквою, нарізаним салом, перцем і сіллю.

Заправлене пшоно кладуть на підготовлені листки капусти, згортають трубкою, укладають у сотейник або на лист, заливають сметанною під­ливою і тушкують до готовності.

При подачі на стіл голубці поливають підливою, в якій вони тушку­вались.

Приготування підливи. Борошно злегка підсмажують на жирі, додають томат, вливають бульйон, сметану, проварюють, про­ціджують і солять.

На 1 кг свіжої капусти — 1 склянку пшона, 25 г сала, 2 моркви, 1 цибулину, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 2 ст. ложки томату-пюре, 3 ложки сметани, 1 ст. ложку жиру, 2 горошини гіркого перцю, 1 склянку бульйону.




Схожі кулінарні рецепти