Головне меню

Популярні рецепти

Цвітна капуста, смажена в сухарях
Цвітна капуста, смажена в сухарях

У цвітної капусти відрізують листки, видаляють потемнілі й гнилі частини, відрізують качан, відступаючи 1 см від початку розгалуження головки. Обчищену капусту кладуть для видалення гусені і дощових черв'яків на 30 хв. у холодну підсолену воду (20 г солі на 1 л води).

Підготовлену цвітну капусту розрізують хрестоподібно по качану знизу вгору, кладуть у каструлю і варять без покришки в підсоленій воді при сильному кипінні до готовності. При такому способі варіння краще зберігається колір капусти.

Зварену капусту відкидають на сито, нарізують пластинками зав­товшки 1—1,5 см, обкачують у борошні, яйцях, сухарях і обсмажують з обох боків.

На 1 кг цвітної капусти — 21/2 ст. ложки вершкового масла, 11/2 ст. ложки пшенич­ного борошна, 2 яйця, 2 ст. ложки мелених сухарів.




Схожі кулінарні рецепти