Головне меню

Популярні рецепти

Помідори з начинкою із ліверу і гречаної каші
Помідори з начинкою із ліверу і гречаної каші

У відібраних помідорів зрізують денця, видаляють насіння й сік, наповняють начинкою з ліверу і гречаної каші, посипають сухарями і ставлять в духовку на 15—20 хв.

Приготування начинки. Лівер нарізують кубиками, заливають гарячою водою і тушкують до готовності. Готове м'ясо про­ пускають через м'ясорубку, змішують з гречаною кашею і заправляють січеною смаженою цибулею, меленим перцем і сіллю.

При подачі на стіл помідори поливають підливою і посипають зеленню петрушки.

Приготування підливи. Цибулю, моркву, петрушку шаткують, злегка підсмажують, додають томат-пюре і підсмажують ще 8—10 хв., потім змі­шують з підсмаженим борошном, розво­дять все бульйоном, варять 25—30 хв., після чого протирають крізь сито, дово­дять до кипіння, заправляють вершковим маслом і дрібно посіченим часником.

На 1 кг помідорів — 300 г ліверу, 3/4 склянки гречаних крупів, 2 ст. ложки жиру, 2 цибулини, 1 ст. ложку сухарів, 6 горошин гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.

Для підливи—2 склянки бульйону, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1/2 ст. ложки жиру, 1/2 склянки томату-пюре, 1/2 невеликої цибулини, 1 моркву, 1/2 ко­реня петрушки, 11/2 ст. ложки вершкового масла, 1 зубок часнику.




Схожі кулінарні рецепти