Головне меню

Популярні рецепти

Кульки з нуту з цибульною підливою

Кульки з нуту з цибульною підливою

До відвареного і протертого нуту додають круту манну кашу, злегка підсмажену цибулю, пропускають через м'ясорубку і заправляють сирими яйцями, меленим гірким і запашним перцем та сіллю.

Із заправленого нуту викачують куль­ки завбільшки в грецький горіх, обка­чують їх у борошні, обсмажують до рум'я­ного кольору, кладуть у сотейник, зали­вають цибульною підливою і дають добре прокипіти.

При подачі на стіл кульки посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Приготування підливи. Обчищену і помиту моркву і петрушку шаткують, злегка підсмажують, додають злегка підсмажене борошно, проварені томат-пюре й оцет, розводять бульйоном, варять 25—30 хв., протирають, кладуть підсмажену на олії цибулю, цукор, дово­дять до кипіння і заправляють вершковим маслом.

На 2 склянки нуту — 4 ст. ложки манних крупів, 2 ст. ложки олії, 1 яйце, 2 ст. ложки пшеничного борошна, 1 цибулину, по 4 горошини запашного і гіркого перцю, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки.

Для підливи – 1,5 склянки бульйону, 1/2 ст. ложки пшеничного борошна, 1/2 ст. ложки жиру, 1 ст. ложку томату-пюре, по 1/2 морквини й петрушки, 2 цибулини, 1/2 ст. ложки вершкового масла, 1 ст. ложку оцту, 1/2 чайної ложки цукру.




Схожі кулінарні рецепти