Головне меню

Популярні рецепти

Помідори, фаршировані м'ясом

Помідори, фаршировані м'ясом

Свіжі помідори середнього розміру миють і обережно, щоб не порушити їх цілості, видаляють серцевину з насінням (з боку плодоніжки). Підготовлені помідори солять, посипають перцем і наповнюють начинкою з м'яса і рису, приготовленою так само, як і для перцю з начинкою. Після цього їх укладають у сотейник або на сковороду, змащену маслом, посипають сухарями, збризкують маслом і запікають у духовці протягом 15—20 хв.

Подаючи на стіл, помідори поливають підливою й посипають дрібно нарізаною зеленню петрушки або кропу.

Приготування підливи. Пасероване борошно розводять м'ясним бульйоном, додають сметану, пасерований томат-пюре й лавровий лист, солять, розмішують, доводять до кипіння і проціджують.  На 500 г яловичини — 750 г помідорів, 2 ст. ложки рису, 1 цибулину, 1 чайну ложку сухарів, 1 ст. ложку вершкового масла, сіль, перець — за смаком, зелень.

Для підливи: по 2 чайних ложки пшеничного борошна й вершкового масла, 3 ст. ложки сметани, 1 ст. ложку томату-пюре, 11/2 склянки м'ясного бульйону, сіль — за смаком, лавровий лист.




Схожі кулінарні рецепти