Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з м'ясом по-українському

Голубці з м'ясом по-українському

З невеликої головки капусти знімають верхні листки, промивають, вирізують качан, кладуть у киплячу підсолену воду й варять до напівготовності 15—20 хв; потім головку виймають, охолоджують і розбирають на окремі листки. Товсті жилки зрізають або розбивають сікачем.

М'ясо пропускають крізь м'ясорубку, додаючи припущений рис, пасеровану ріпчасту цибулю, перець, сіль, добре розмішують, кладуть на підготовлені листки капусти, краї їх згортають і надають голубцям прямокутної форми.

Голубці укладають у сотейник або каструлю, заливають сметанною підливою й тушкують у духовці до готовності.

Приготування підливи. Борошно пасерують на вершковому маслі так, щоб воно не змінило кольору, додають сметану, змішують, розводять гарячим бульйоном, проварюють 8—10 хв на малому вогні, солять, проціджують, доводять до кипіння й заправляють вершковим маслом.

На 1 кг яловичини—1,2 кг свіжої капусти, 4 ст. ложки рису, 2 цибулини, 3 ст. ложки вершкового масла, сіль, перець — за смаком.

Для підливи: 1/2 склянки сметани, 2 1/2 склянки м'ясного бульйону, по 1 ст. ложці пшеничного борошна й вершкового масла.




Схожі кулінарні рецепти