Головне меню

Популярні рецепти

Фаршировані кабачки цукіні - рецепти з фото
Фаршировані кабачки цукіні
Скоро! Вже дуже скоро ринки будуть завалені найсвіжішими красивими літніми овочами! Я ось чекаю не дочекаюся цього прекрасного часу. А поки пропоную вам рецепт, який буде просто як не можна до речі в сезон свіжих молодих кабачків. Та й зараз, при бажанні, таке блюдо можна приготувати - цукіні є майже у всіх великих магазинах.

До речі, якщо ви виключіть зі складу бекон - у вас вийде смачне блюдо, що підходить для нестрогих вегетаріанців.

Орієнтовний час приготування: 50 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:
2 кабачка цукіні, близько 350 г кожен
1 середній помідор
1 середня цибулина
50 г бекону
½ ч.л. сухого чебрецю
2 ст.л. сметани
40 г напівтвердого сиру
рубана зелень для сервіровки
сіль і мелений чорний перець за смаком

Кабачки
розрізаємо навпіл уздовж. Ложкою виймаємо частину м'якоті так, щоб вийшли човники. Кладемо в форму для запікання. Солимо і перчимо за смаком.
Бекон нарізаємо на маленькі шматочки. Цибулю дрібно рубаємо.

Розігріваємо
на невеликому вогні суху сковороду. Кладемо бекон і смажимо, помішуючи, до золотисто-коричневого кольору, близько 5 хвилин. Додаємо цибулю і чебрець, смажимо до м'якості, близько 4 хвилин.
Дрібно ріжемо м'якоть, вийняту з кабачків. З помідора вибираємо насіння, м'якоть дрібно нарізаємо.
У мисці змішуємо обсмажену цибулю, бекон, кабачок і помідори. Додаємо сметану, солимо і перчимо за смаком.
Кладемо овочеву суміш у човники з кабачків і посипаємо тертим сиром.
Ставимо форму з цукіні в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо готовності, близько до 20 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді.

Смачного!

Джерело:  vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти