Головне меню

Популярні рецепти

Грата з брокколі - рецепт з фото
Грата з брокколіГрата з брокколі
Мені складно зорієнтуватися, куди віднести це блюдо - до основних, до закусок або до гарнірів. Щоб не городити город відправляю в "Страви з овочів" і в "Другі страви", оскільки гратен виходить досить ситним.

Смак у страви
просто чудовий - я могла б його їсти без всяких побічних продуктів на зразок м'яса або картоплі.

Інгредієнти:

3 скибочки білого хліба тостового
3 ст.л. оливкової олії
сіль і перець за смаком
40 г борошна
750 мл молока
800 г брокколі
120 г тертого сиру (я використовувала Російський)
Грата з брокколі
Брокколі ділимо на суцвіття.
Грата з брокколі
У великому сотейнику розігріваємо 2 ст.л. оливкової олії. Кладемо борошно і смажимо, постійно помішуючи, 1 хвилину. Потроху починаємо вливати молоко, при цьому постійно помішувати. Повинна вийти густувата однорідна маса.
Грата з брокколі
Солимо і перчимо соус до смаку. Кладемо брокколі, доводимо до кипіння й тушкуємо на маленькому вогні близько 15-20 хвилин, поки броколі не стане м'якою.
Грата з брокколі
Поки тушкується капуста, кладемо в чашу блендера хліб і вливаємо 1 ст.л. масла. Рубаємо в крихту.
Грата з брокколі
Сотейник з брокколі знімаємо з вогню, додаємо 3/4 сиру і перемішуємо. Перекладаємо в форму для запікання.
Посипаємо крихтами і сиром.
Грата з брокколі
Ставимо в розігріту до 230 градусів духовку і запікаємо до золотистої скоринки (близько 6-8 хвилин). Виймаємо з духовки і даємо постояти 5 хвилин перед подачею.
Грата з брокколі
Смачного!
Грата з брокколі



Схожі кулінарні рецепти