Головне меню

Популярні рецепти

Запечені цукіні з чебрецем - рецепт з фото
Запечені цукіні з чебрецем Запечені цукіні з чебрецем
Сезон літніх овочів вже майже пройшов, але на ринку все ще можна знайти молоді кабачки цукіні. Ця страва - саме з такого запізнілого "улову". Запечені в духовці кабачки можна їсти як окрему страву або подавати як гарнір до м'яса, риби або птиці. При бажанні готові кабачки можна злегка збризнути лимонним соком.


інгредієнти:

2-3 невеликих цукіні (близько 500 г в сумі)
1 середня цибулина
2 ст.л. оливкової олії
1 ч.л. свіжого чебрецю
2 зубчики часнику (за бажанням)
сіль і перець за смаком
Запечені цукіні з чебрецем
Цукіні нарізаємо на четвертинки уздовж, потім на шматочки товщиною 1,5 см.
Запечені цукіні з чебрецем
Цибулю нарізаємо тонкими скибочками.
Запечені цукіні з чебрецем
Дрібно рубаємо часник.

Кладемо цукіні
у форму для запікання, туди ж відправляємо нарізані чебрець, часник, цибуля, оливкова олія, сіль і перець. Перемішуємо.
Запечені цукіні з чебрецем
Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку. Запікаємо, періодично помішуючи, близько 30 хвилин, поки цукіні не стануть м'яко хрусткими і не придбають золотисту скориночку.

Подаємо
.
Запечені цукіні з чебрецем
Смачного!
Джерело:



Схожі кулінарні рецепти