Головне меню

Популярні рецепти

Баклажанна ікра з яблуками - рецепт з фото
Баклажанна ікра з яблуками
Баклажанна ікра з яблуками

Кінець серпня - саме час готувати баклажанну ікру. Я пропоную вам варіант з яблуками. Вони надають ікрі легку приємну кислинку, хоча смак в кінцевому підсумку залежить від того, який саме сорт ви виберете. Я використала білий налив. Як буде зберігатися така ікра - не підкажу, бо готую її стільки, щоб з'їсти відразу.


інгредієнти:

3 середніх баклажана
1 великий солодкий перець
3 невеликих цибулини
2 великих помідора (у мене 6 дрібних)
4 маленьких яблука (або 2 великих)
сіль і перець за смаком
Баклажанна ікра з яблуками
Баклажани розрізаємо вздовж, змащуємо рослинним маслом, кладемо у форму для запікання і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
Баклажанна ікра з яблуками
Виймаємо, ложкою вишкрібаємо  м'якоть і нарізаємо її маленькими шматочками.
Баклажанна ікра з яблуками
Дрібно ріжемо перець і цибулю, обсмажуємо на рослинному маслі до напівпрозорості цибулі.
Баклажанна ікра з яблуками
Додаємо баклажани і дрібно нарізані яблука. Тушкуємо, помішуючи, ще 5 хвилин.
Баклажанна ікра з яблуками
Додаємо дрібно нарізані помідори, перемішуємо, солимо і перчимо за смаком.
Баклажанна ікра з яблуками
Тушкуємо на маленькому вогні під кришкою 15 хвилин.

Подаємо
в холодному вигляді.
Баклажанна ікра з яблуками
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти