Головне меню

Популярні рецепти

Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею - рецепт з фото
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплеюКольорова капуста з каррі, горошком і картоплею

Складно сказати, до якої категорії краще віднести це блюдо - до гарнірів або до основних страв. Як на мене - то нею можна цілком нормально наїстися, а от моєму чоловікові одних тушкованих овочів точно буде мало. Тому відправляю рецепт в обидві рубрики.


Інгредієнти:

1 качан цвітної капусти вагою близько 700-800 г (розібрати на суцвіття)
2 картоплини
1 велика цибулина
150 г свіжого або замороженого зеленого горошку
0,5 ч.л. сухого імбиру (або 1 ч.л. натертого свіжого)
1 ч.л. порошку каррі
2 зубчики часнику
1 / 4 меленого кмину
кілька пір'їн зеленої цибулі
сіль за смаком
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі протягом 5 хвилин, до м'якості.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Картоплю нарізаємо шматочками товщиною 1 см і додаємо в сковороду до цибулі.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Туди ж відправляємо імбир, каррі, кмин і дрібно нарізаний часник. Смажимо, безперервно помішуючи, 2 хвилини.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Потім додаємо сіль за смаком, доливаємо 350 мл води і на сильному вогні доводимо до кипіння. Робимо мінімальний вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 10 хвилин. Потім додаємо цвітну капусту, знову накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин, до м'якості.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Додаємо горошок і смажимо з відкритою кришкою, поки рідина майже повністю не випарується.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
При подачі посипаємо нарубаним зеленою цибулею.
Кольорова капуста з каррі, горошком і картоплею
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти