Головне меню

Популярні рецепти

Лечо (Закарпатська кухня)

Лечо (Закарпатська кухня)

Стручки свіжого м'ясистого солодкого перцю обчищають, вида­ляють серцевину разом з насінням і нарізають широкими смужка­ми. Якщо трапиться гіркий перець, зрізають і внутрішні жилки і ошпарюють. Свіжі помідори обчищають від плодоніжок, проми­вають і нарізають четвертинками. Цибулю обчищають, розрізають уздовж на половинки і нарізають півкільцями.

У каструлю з розігрітим смальцем або підсмаженим нарізаним дрібними кубиками копченим салом додають нарізану цибулю і під­рум'янюють до світло-коричневого кольору, кладуть трохи черво­ного молотого солодкого перцю і швидко розмішують. Відразу після цього цибулю з'єднують з нарізаним солодким перцем і тушкують протягом 5—10 хвилин на сильному вогні. Потім додають нарізані помідори, солять і тушкують на середньому вогні до готовності. В кінці тушкування додають сирі яйця, перемішують до рівномірного розміщення компонентів у масі і загустіння яєць.

Лечо можна готувати і без яєць, з ковбасою. У такому разі під час тушкування овочів додають обчищену від шкірки і нарізану солом­кою півкопчену ковбасу.

Витрати продуктів на одну порцію: перець солод­кий свіжий 154 г, помідори свіжі 168 г, цибуля 143 г, смалець або сало копчене 30 г, яйце 1 шт., або ковбаса півкопчена 31 г, сіль 3 г, перець червоний молотий 0,03 г.

Лечо без яйця та ковбаси використовують як приправу або як овочевий напівфабрикат для приготування інших страв.




Схожі кулінарні рецепти