Страпачки з сиром (Закарпатська кухня)
Відбирають великі бульби картоплі, чистять і миють. Картоплю натирають на дрібній тертці, додають борошно, сире яйце, сіль і все добре перемішують, щоб не залишилось грудок з борошна.
Підготовлену масу протирають через друшляк з отворами 7—10 мм в діаметрі над каструлею з підсоленим окропом, щоб куски маси (страпачки) падали в киплячу воду. Варять при слабому кипінні протягом 5—7 хв., стежачи, щоб страпачки добре зварилися і не злипалися .
Зварені страпачки проціджують, посипають свіжим розтертим сиром і поливають гарячим жиром, витопленим з сала, разом з шкварками. Подають свіжими й гарячими.
Витрати продуктів на одну порцію: картопля 200 г, борошно 38 г, яйце 1/10 шт. сіль 4 г, сир 40 г, сало-шпик 21 г.
За бажанням такі страпачки можна полити сметаною з розрахунку 20 г на порцію.
Схожі кулінарні рецепти |