Головне меню

Популярні рецепти

Страпачки з капустою (Закарпатська кухня)

Страпачки з капустою (Закарпатська кухня)

Відбирають великі бульби картоплі, чистять і миють. Картоплю натирають на дрібній тертці, додають борошно, сире яйце, сіль і все добре перемішують, щоб не залишилось грудок з борошна.

Підготовлену масу протирають через друшляк з отворами 7—10 мм в діаметрі над каструлею з підсоленим окропом, щоб куски ма­си (страпачки) падали в киплячу воду. Варять при слабому кипінні протягом 5—7 хв., стежачи, щоб страпачки добре зварилися і не зли­палися .

Зварені страпачки проціджують, посипають свіжим розтертим си­ром і поливають гарячим жиром, витопленим з сала, разом з шкварками. Подають свіжими й гарячими.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 200 г, борошно 38 г, яйце 1/10 шт., сіль 4 г, сир 40 г, сало-шпик 21 г.

Заправляють тушкованою капустою.

За бажанням такі страпачки можна полити сметаною з розра­хунку 20 г на порцію.




Схожі кулінарні рецепти