Головне меню

Популярні рецепти

Кулеша-ріплянка (Закарпатська кухня)

Кулеша-ріплянка (Закарпатська кухня)

Обчищені картоплини ріжуть навпіл і варять у горщику.

Коли картопля зважиться, її, не зливаючи воду, присипають ку­курудзяним борошном, солять, накривають кришкою і варять ще 3—5 хвилин, щоб борошно припарилося.

Продовжуючи варіння на малому вогні, картоплю протирають дерев'яною паличкою квадратної форми, одноразово перемішуючи її з борошном протягом 15—20 хвилин, щоб картопля добре пере­терлася і перемішалася з борошном до утворення однорідної маси.

Коли кулеша починає відставати від стінок горщика і від палички, її вивертають на великий таріль, розкладають у тарілки, збоку на тарілку кладуть протерту бринзу, змішану з розтопленим вершковим маслом, і їдять, запиваючи кислим молоком.

Кулешу-ріплянку можна також подавати, присипавши її підсма­женою в олії цибулею або з свіжими шкварками разом з гарячим жиром.

Така кулеша може бути і добрим гарніром до м'ясних страв.

Витрати продуктів на 1 кг: картопля 800 г, борошно кукурудзяне 200 г, сіль 8 г.