Головне меню

Популярні рецепти

Шкубанки (Закарпатська кухня)

Шкубанки (Закарпатська кухня)

Обчищену картоплю варять до готовності, зливають половину во­ди, додають борошно, добре перетирають, додають сирі яйця, солять, вимішують до утворення густого пюре без грудок і залишають на деякий час на малому вогні під кришкою, щоб пюре добре упріло.

Тим часом обчищену і нарізану кубиками ріпчасту цибулю підсмажують на смальці до золотистого кольору.

З підготовленого картопляного пюре ложкою вибирають кульки, укладають на тарілку і зверху поливають гарячим жиром разом з смаженою цибулею.

Готові шкубанки подають гарячими з різними салатами або з свіжими натуральними чи консервованими овочами.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 320 г, борошно пшеничне 30 г, яйце 1/2 шт., цибуля ріпчаста 36 г, смалець 20 г, сіль 3 г.