Головне меню

Популярні рецепти

Налисник (Закарпатська кухня)

Налисник (Закарпатська кухня)

Відібрані картоплини натирають на тертці. До картопляної маси додають борошно, сіль, чорний молотий перець, соду та смаже­ну з салом цибулю.

Потім масу добре перемішують, перекладають на лист з високими бортиками, змащений жиром, і запікають у духовці до утворення на поверхні налисника рум'яної кірки.

Готовий гарячий налисник поливають розтопленим вершковим маслом, розрізають кусками по 250 г на порцію і укладають на та­рілки. Окремо подають сметану або кисле молоко.

Витрати продуктів на одну порцію: картопля 360 г, борошно пшеничне 5 г, сіль 2 г, перець чорний молотий 0,02 г, сода 1 г, цибуля ріпчаста 36 г, сало-шпик 10 г, жир 3 г.