Головне меню

Популярні рецепти

Лопатки з яєчним соусом (Закарпатська кухня)

Лопатки з яєчним соусом (Закарпатська кухня)

Лопатки обчищають від лика, нарізають кусками завдовжки 3—4 см, варять у підсоленій воді до готовності і відкидають на друш­ляк.

Круто зварені яйця обчищають, відокремлюють жовток від біл­ка. Білок нарізають дрібними кубиками і змішують з лопатками.

На розігрітому вершковому маргарині пасерують борошно до золо­тистого кольору, злегка розводять відваром з лопаток, додають смета­ну, червоний молотий перець, трохи бульйону і добре розмішують до утворення однорідної маси. Підготовлений соус виливають на зварені лопатки, зверху посипають тертим жовтком і добре прогрівають.

Готові лопатки подають гарячими.

Витрати продуктів на одну порцію: квасоля стручкова свіжа 165 г або квасоля стручкова консервована 130 г, яйце 1 шт., маргарин 11 г, сметана 44 г, борошно пшеничне 4 г, сіль 3 г, перець червоний молотий солодкий 1 г, бульйон кістковий 27 г.




Схожі кулінарні рецепти