123************* Голубці по-закарпатськи (Закарпатська кухня)
Ошибка
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database
  • Unable to load Cache Storage: database

оголошення

меблі для кухні

Головне меню

Популярні рецепти

Голубці по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

Голубці по-закарпатськи (Закарпатська кухня)

З головок обчищеної капусти вирізають качани так. щоб листки не розсипалися. Капусту кладуть у каструлю з підсоленим кип'ятком і варять на слабому вогні кілька хвилин, щоб пом'якшала, потім воду зціджують. Коли головка охолоне, з неї відокремлюють листя і з кож­ного зрізують товсті прожилки.

З свинини (бажано корейки) нарізають тоненькі шматки, від­бивають. солять і посипають чорним молотим перцем. На лист капусти кладуть відбите м'ясо, підсмажену в смальці цибулю і загортають ру­летиком.

Дно каструлі вистелюють листям капусти, укладають голубці, прикривають капустою, заливають підсоленим кип'ятком і варять на слабому вогні до готовності.

Окремо готують соус з сметаною, добре змішаною з пшеничним борошном, томатом-пюре. відвареними і дрібно насіченими гриба­ми та грибним відваром. Цим соусом заливають голубці, ставлять у гарячу духовку на 30—40 хв. для тушкування.

Готові голубці подають гарячими з соусом, в якому вони тушку­валися.

Витрати  продуктів на одну порцію: капуста біло­головкова 218 г, свинина 129 г, цибуля 30 г, смалець 15 г, смета­на 100 г, борошно 5 г, томат-пюре 10 г, гриби сушені відварені 5 г, грибний відвар 15 г, сіль 4 г.




Схожі кулінарні рецепти