Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з грибами (Закарпатська кухня)

Голубці з грибами (Закарпатська кухня)

Білоголовкову капусту обчищають, вирізають качан, промивають, кладуть у киплячу воду і варять на слабому вогні до півготовності. Потім воду зціджують, головку розбирають на окремі листки, з яких зрізують товсті прожилки.

Готують грибний фарш. Свіжі або сухі відварені гриби дрібно нарізають і обсмажують разом з нарізаною цибулею. Рис або перлову крупу варять до півготовності, проціджують, з'єднують з смаженими грибами, додають чорний молотий перець, сіль і добре перемішують.

На підготовлені листи капусти укладають фарш і загортають у вигляді рулетиків. Голубці укладають у каструлю, припускають в невеликій кількості бульйону, заливають окремо приготовленим сметанним соусом і тушкують у гарячій духовці протягом 10—15 хвилин до готовності.

Готові голубці подають гарячими разом з соусом.

Витрати продуктів на одну порцію: капуста білоголовкова 175 г, гриби свіжі 30 г або гриби сухі 10 г, цибуля 30 г, жир 10 г, рис 25 г або крупа перлова 22 г, сіль 3 г, соус сметанний 85 г, перець чорний молотий 0,02 г, бульйон 19 г.




Схожі кулінарні рецепти