Головне меню

Популярні рецепти

Голубці з кукурудзяною крупою та грибами (Закарпатська кухня)

Голубці з кукурудзяною крупою та грибами (Закарпатська кухня)

Квашену головку капусти відварюють до півготовності, воду від­ціджують і головку розбирають на окремі листки. Товсті прожилки зрізають.

Сухі гриби замочують на деякий час. відварюють, нарізають ку­биками або соломкою і пасерують разом з цибулею та морквою на со­няшниковій олії.

Кукурудзяну крупу промивають, змішують з підсмаженими гри­бами. додають чорний молотий перець, зелень петрушки та сіль і добре перемішують.

На підготовлені листки капусти кладуть фарш з кукурудзяної крупи та грибів і загортають у вигляді рулетиків. Голубці укладають у сотейник, припускають у невеликій кількості води, заливають гриб­ним соусом з томатом і сметаною і тушкують до готовності.

Готові голубці подають гарячими разом з соусом.

Витрати продуктів на одну порцію: капуста ква­шена (головка) 159 г, крупа кукурудзяна 25 г, вода 60 г, гриби сухі 8 г, цибуля 21 г, морква 11 г, олія соняшникова 13 г, перець чорний молотий 0.02 г, сіль 2 г, петрушка 3 г, соус грибний з томатом і сметаною 110 г.

Такі голубці можна готувати і з свіжої білоголовкової капусти.




Схожі кулінарні рецепти