Головне меню

Популярні рецепти

Горохлянка (Закарпатська кухня)

Горохлянка (Закарпатська кухня)

Зварений до півготовності горох заливають молоком і варять до готовності. Наприкінці варіння, помішуючи, додають сіль, цукор і манну крупу. Масу охолоджують, додають свіжий сир, яйця, поло­вину норми вершкового масла і все добре перемішують.

Підготовлену масу укладають на змащений маслом і посипаний сухарями лист шаром не більше 4 см, поверхню розрівнюють, збризкують маслом і запікають у духовці. Подають горохлянку гарячою з сметаною.

Витрати продуктів на одну порцію: горох 50 г, мо­локо 25 г, цукор 10 г, крупа манна 15 г, яйця 1/4 шт., сир свіжий 51 г, масло вершкове 10 г, сухарі 5 г, сметана 20 г.