Головне меню

Популярні рецепти

Гірчиця звичайна

Гірчиця звичайна

Гірчицю в порошку заварю­ють в емальованій або фарфо­ровій посудині кип'ятком (1/2 склянки кип'ятку на 100 г гірчиці), добре розмішують, щоб не було грудочок, зверху зали­вають 2—3 склянками кип'ят­ку і в такому вигляді залиша­ють її на 12 год. Потім злива­ють воду, додають цукор і сіль (на смак), добре розмішу­ють і підливають, безперервно помішуючи, трохи олії і оцту.

Через 2—3 дні гірчиця го­това до вживання.

Існує і більш простий спо­сіб приготування гірчиці. При цьому беруть 3 ст. ложки гір­чиці, 2 ст. ложки цукру і 1 чайну ложку солі. Розмішу­ють все разом і розводять хо­лодним оцтом. Щоб вийшла смачна і міцна гірчиця, треба розтирати її не менше 1 год.




Схожі кулінарні рецепти