Головне меню

Популярні рецепти

Печений часник - рецепти з фото
Печений часникПечений часник

Нарешті дійшли руки поповнити розділ соусів і приправ. Сьогодні ми будемо запікати часник. У запеченому вигляді він може використовуватися для приготування птиці, входити до складу салатних заправок і супів-пюре, намазувати на багет для подальшого запікання. Словом, штука досить універсальна, при тому, що готується не складно.


інгредієнти:

250 г головок часнику
1 ч.л. свіжих листочків чебрецю (можна взяти 0,5 ч.л. сушеного)
3 ст.л. оливкової олії
сіль і перець за смаком
Печений часник
У часнику знімаємо верхній шар лушпиння і зрізаємо верхівки так, щоб з зубчиків були як би зняті кришечки. Кладемо в форму для запікання.
Печений часник
Солимо й перчимо до смаку, посипаємо чебрецем.
Печений часник
Поливаємо оливковою олією так, щоб вона затікала і між зубчиками.
Печений часник
Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на годину, до золотистого кольору.
Печений часник
Даємо часнику охолонути до такої міри, щоб його можна було брати руками, і виймаємо запечені зубчики з лушпиння. Далі в більшості випадків часник розминається в пюре і використовується за призначенням.

Печений часник




Схожі кулінарні рецепти