Головне меню

Популярні рецепти

Гірчиця столова (Закарпатська кухня)

Гірчиця столова (Закарпатська кухня)

В гарячу воду кладуть цукор, сіль лавровий лист і варять до повного розчинення цукру та солі. Одержаний відвар проціджують, охолоджують, потім додають оцет і розмішують. Сухий гірчичний порошок просівають, змішують з відваром (50%) і старанно розти­рають. Масу періодично перемішують, додають решту відвару та олію. Приготовлену гірчицю залишають для визрівання на одну добу.

Витрати продуктів для приготування 1 кг гірчиці: гірчиця суха (порошок) 290 г, вода 490 г, оцет 9%-ний 200 г, цукор 45 г, олія 25 г, сіль 35 г.




Схожі кулінарні рецепти