Головне меню

Популярні рецепти

Холодець з курки
Холодець з курки

Обчищену і промиту курку, розрізану на частини, заливають холод­ною водою (на 1 кг курятини 1,5 л води) і варять 11/2—2 год., додають цибулі, моркви, лаврового листу, перцю, солі, варять при повільному кипінні до готовності курки і потім виймають, нарізують її невеликими кусочками.

Желатин попередньо розмочують у воді, а потім розчиняють в про­цідженому курячому бульйоні.

На дно спеціальної форми або сотейника кладуть нарізані варені яйця і фігурно нарізану моркву. Зверху яєць і моркви кладуть нарізану курку, заливають охолодженим курячим бульйоном з желати­ном і ставлять у холодне місце для застигання.

Перед подаванням на стіл холодець з формою занурюють на 5—6 сек. в теплу воду і викладають на блюдо або тарілку нижньою частиною до­гори.

На 1 кг курки — 3 яйця, 40 г ріпчастої цибулі, 70 г моркви, 20 г желатину, 1 лавро­вий листок, 0,25 г запашного перцю.




Схожі кулінарні рецепти