Головне меню

Популярні рецепти

Курчата, начинені сухарями

Курчата, начинені сухарями

3/4 потовчених у ступці пшеничних сухарів, взятих для приготу­вання страви, змішують з сирими яйцями, маслом, молоком, дрібно нарізаною зеленню кропу і петрушки і начиняють цією масою підготов­лені курчата. Потім курчат зашивають, солять, кладуть у сотейник або жаровню з розігрітим жиром, змащують зверху маслом і смажать в духовці 30-40 хв.; при цьому їх весь час перевертають і поливають тим соком і жиром, в якому вони смажаться. За 8—10 хв. до закінчення смаження курчат посипають рештою сухарів і продов­жують смажити у духовці, але вже більш не перевертають.

Готові курчата перекладають в іншу посудину, а в сік і жир, в якому вони смажились, виливають сметану, доводять її до кипіння і проці­джують.

Подаючи на стіл, курчата поливають підготовленою підливою з сметани.

На 1 кг курчат — 2 склянки мелених пшенич­них білих сухарів, 2 яйця, 21/2 ст. ложки вершко­вого масла для заправки сухарів, 1/2 склянки мо­лока, по 1 ст. ложці дрібно посіченої зелені кро­пу та петрушки, 21/2 ст. ложки вершкового масла для смаження і 1 склянку сметани.




Схожі кулінарні рецепти