Головне меню

Популярні рецепти

Паштет з курки святковий

Паштет з курки святковий

Половину розібраної курки рубають на невеликі куски, сало-шпик нарізують кубиками й разом з потрухами все обсмажують. Обсмажені продукти кладуть у сотейник, додають нарізані моркву, корінь петрушки, цибулю, заливають бульйоном або водою й тушкують доти, поки м'ясо не відокремлюватиметься від кісток.

Після охолодження продукти два-три рази пропускають крізь м'ясорубку, заправляють за смаком сіллю, перцем, подрібненим мускатним горіхом і добре збивають.

З батона знімають скоринку, відрізають 5 шматків завтовшки 8—10 мм, обсмажують з жиром на сковороді з обох боків до утворення рум'яної кірочки й охолоджують.

Підготовлену масу викладають у целофановий мішечок і видавлюють на підсмажені шматочки батона у вигляді щільно скрученої спіралі. Вершкове масло розігрівають і змішують з дрібно нарізаною зеленню петрушки та кропу. Масло з зеленню кладуть у целофановий мішечок і наносять його на паштет у вигляді сітки або іншого рисунка. Поверхню паштета прикрашають петрушкою, кусочками моркви, червоного помідора й охолоджують.

На 1/2 курки — 100 г сала-шпику, 1 цибулину, по 1 кореню моркви, петрушки, 1/2 батона, 100 г вершкового масла, 1 помідор, сіль, перець — за смаком, зелень.




Схожі кулінарні рецепти