Головне меню

Популярні рецепти

Котлети по-київському

Котлети по-київському

З обробленої та обмитої тушки курки знімають шкіру з філейної частини, вирізують велике (з кісточкою) та мале філе, обчищають їх від плівок і сухожилля і злегка відбивають, щоб мати рівний по товщині шар. Якщо у великого філе утворились прориви або прорізи, їх закривають кусочками малого філе.

На середину великого філе кладуть кусок холодного вершкового масла довгастої форми, закривають його малим філе, згортають краї великого філе, щоб увесь фарш був покритий м'ясом, надають котлеті грушоподібної форми, солять, змочують у яйці, двічі обкачують у сухарях і смажать у великій кількості жиру (фритюрі) 3—4 хв, а потім ставлять у духовку на 2—3 хв.

Котлети подають на стіл із смаженою, нарізаною соломкою картоплею та вареним зеленим горошком, заправленим вершковим маслом.

На 400 г курячого філе — 150 г вершкового масла, 1 яйце, 100 г сухарів, жир для смаження залежно від об'єму посудини, сіль — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти