Індичка з підливою
Підготовлену індичку солять всередині і зверху, кладуть на лист, поливають маслом, додають нарізані кружальцями моркву, петрушку, цибулю й смажать у духовці до готовності 1 1/2—2 1/2 год, періодично поливаючи соком і жиром, в якому вона смажиться.
Смажену індичку розрізують на порціонні куски, кладуть у сотейник, заливають підливою й добре прогрівають.
Приготування підливи. Пшеничне борошно пасерують, додають сметану, запашний перець, жир і сік, в яких смажилась індичка, варять, протирають крізь сито, доводять до кипіння й заправляють вершковим маслом.
Індичку подають на стіл з рисовою кашею або тушкованою морквою та поливають приготовленою підливою.
На 1 кг індички — 3-4 ст. ложки вершкового масла, 3/4 склянки сметани, 1 ст. ложку пшеничного борошна, 1/2 кореня петрушки, 1 морквину, 1 цибулину, сіль, перець — за смаком.
Схожі кулінарні рецепти |