Головне меню

Популярні рецепти

Завиванець з індички

Завиванець з індички

Підготовлену тушку індички розрубують пополам і з половинки, призначеної для приготування завиванця, видаляють кістки, знімають м'якоть з крила та стегна, а шкірою з них закривають зсередини отвори.

На підготовлений з шкіри та м'яса шар індички, покладений шкірою донизу, кладуть начинку, згортають рулетом, кінці зашивають, все перев'язують ниткою, обсмажують на маслі, кладуть у сотейник, додають обчищені та нарізані моркву, петрушку, зварені сушені білі гриби, солять, заливають до половини бульйоном, звареним з кісток, і тушкують до готовності.

Завиванець подають на стіл з тушкованою морквою або рисовою кашею й поливають процідженим соком, в якому тушкувалася індичина.

Приготування начинки. Підготовлені й зварені шлунок, серце і підсмажену печінку, а також м'ясо, зрізане з кісток індички, пропускають крізь м'ясорубку разом з замоченим у молоці пшеничним хлібом без скоринки і підсмаженою цибулею, все добре розтирають, додають сире яйце, сіль, перець, перемішують і розводять бульйоном.

На 1 кг індички — 2 морквини, 1 корінь петрушки, 8 сушених білих грибів, сіль — за смаком.

Для начинки: зрізане з кісток м'ясо індички, печінку, серце, 200—300 г пшеничного (білого) хліба, 1 склянку молока, 2 цибулини, 2 яйця, 2 склянки бульйону, сіль, перець — за смаком.




Схожі кулінарні рецепти