Головне меню

Популярні рецепти

Гусячі потрухи з рисом (Угорська кухня)
Гусячі потрухи з рисом

3 кг гусячих потрухів
200 г гусячої печінки
100 г жиру
180 г моркви і корінців петрушки
100 г шампіньйонів або інших грибів
80 г цибулі
60 г селери (корінь)
350 г рису
петрушка
30 г солі
3 г перцю
1 г майорану

Очищені потрухи ріжуть на шматки і варять у підсоленій воді з цибулею і нарізаними кубиками овочами. Вода повинна повністю покривати потрухи. Коли потрухи зваряться наполовину, з відвару виймають цибулю.

У сотейнику підсмажують
, безперервно помішуючи, в дуже гарячому жирі рис, печериці і дрібно нарізану петрушку, потім додають потрухи, все ретельно перемішують, солять, приправляють перцем і майораном, доводять до кипіння і тушкують під кришкою в нежаркій духовці.

Цю страву подають дуже гарячою, поклавши на кожну порцію потрухів скибочку гусячої печінки.

Влітку можна додавати пару зелених папрік з розрізаними на чотири часточки помідорами. (Цю страву можна готувати і без печериць.)



Схожі кулінарні рецепти