
Курячі шашлички з лимоном та зеленню
Ці ароматні ніжні шашлички можна приготувати як на звичайній сковороді, так і на мангалі під час виїзду на природу. І в тому, і в іншому випадках шпажки необхідно вимочити в холодній воді протягом години, щоб вони не обгоріли під час термічної обробки.
Як гарнір чудово підійдуть свіжі овочі.
Орієнтовний час приготування: 1 година
Інгредієнти на 4 порції:
2 курячих філе, близько 500 г в сумі
1 зубчик часнику
2 см кореня свіжого імбиру
1 червоний гострий перчик
1 ч.л. свіжого нарубаного розмарину або ½ ч.л. сухої
тертої цедри і сік 1 лимона середнього
4 ст.л. оливкової олії
сіль і мелений чорний перець за смаком
Куряче філе нарізаємо кубиками зі стороною 2,5-3 см.
Перець дрібно рубаємо, часник і імбир тремо на дрібну тертку.
Кладемо в миску філе, часник, імбир, перець, розмарин, лимонний сік і цедру, вливаємо оливкову олію, солимо і перчимо за смаком.
Перемішуємо і ставимо в холодильник на 30-40 хвилин.
Нанизуємо курятину на шпажки, по 3-4 шматочки на кожну.
Розігріваємо на середньому вогні сковороду з 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо шашлички і смажимо з усіх боків до готовності, близько 15-17 хвилин.
Подаємо гарячими, з часточками лимона і свіжими овочами.
Смачного!
Схожі кулінарні рецепти |