Головне меню

Популярні рецепти

Курячі ніжки Баффало - рецепт з фото
Курячі ніжки Баффало
Курячі ніжки Баффало

Останнім часом спостерігаю в собі якусь дивну, раніше не спостерігалася любов до гострих страв. І навіть не до просто гострим, а до дуже гострих. Щоб потім ще довго в роті пожежа палахкотіла. Курячі ніжки по цьому рецепту якраз відносяться до категорії "тих самих" страв. Вогненно гострий смак відмінно відтіняється свіжою хрусткою селерою і сирним соусом.

До речі, такі ніжки можна подати як закуску на пивний вечірці

Орієнтовний час приготування:
30 хвилин

Інгредієнти на 4 порції:
50 г борошна
2 ч.л. паприки
8 курячих ніжок без шкіри
4 ст.л. рослинного масла
4 ст.л. якісного кетчупу
1 ст.л. розтопленого вершкового масла
1-2 ст.л. гострого перцевого соусу - наприклад, «Табаско»
сіль за смаком
стеблова селера для подачі

Для соусу:
30 г сиру з блакитною цвіллю
180 г натурального йогурту
2 ст.л. лимонного соку
сіль і мелений перець за смаком
У плоскій широкій тарілці змішуємо борошно, паприку і 1 ч.л. солі.
Курячі ніжки Баффало
Обвалюють у борошняній суміші курячі ніжки.
Курячі ніжки Баффало
У сковороді на середньому вогні розігріваємо олію. Обсмажуємо курячі ніжки з усіх боків до повної готовності, близько 15-20 хвилин.
Курячі ніжки Баффало
Поки смажиться курка, готуємо гострий соус. Для цього змішуємо у великій мисці кетчуп, табаско і розтоплене вершкове масло. Солимо за смаком.

Готуємо сирний соус. Змішуємо йогурт, розкришений сир, і лимонний сік. Злегка протираємо сир в соусі виделкою. Солимо і перчимо за смаком.
Курячі ніжки Баффало
Готові курячі ніжки кладемо в миску з гострим соусом і перемішуємо так, щоб соус повністю їх покрив.
Курячі ніжки Баффало
Подаємо негайно з селерою і сирним соусом.
Курячі ніжки Баффало
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти