Головне меню

Популярні рецепти

Качина грудка в брусничним соусом - рецепт з фото
Качина грудка в брусничним соусом Качина грудка в брусничним соусом

Мій перший досвід роботи з качкою був сумним - мені настільки набридло її общипувати, що я зареклася купувати цю птицю взагалі. Але недавно в магазині мій допитливий погляд абсолютно випадково намацав качині грудки. І я вирішила спробувати ще раз - благо на грудях пуху-пір'я майже не було, та й відсоток співвідношення м'яса до кісток був не порівнянний з цілою пташкою. Грудки були куплені і приготовані - та так, що все сімейство досі згадує.

Орієнтовний час приготування:
35 хвилин

інгредієнти:

4 філе качиної грудки зі шкірою, близько 200 г кожна
200 г брусниці
2 ст.л. цукру
сіль і перець за смаком

Філе солимо і перчимо. Кладемо на розігріту змащену олією сковороду шкірою вниз і смажимо до хрусткої скоринки, близько 6-7 хвилин.
Качина грудка в брусничним соусом
Перевертаємо і смажимо ще 5 хвилин.

Брусницю змішуємо з цукром.
Качина грудка в брусничним соусом
Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо, роздавлюючи ложкою ягоди, близько 5 хвилин.

Кладемо грудки в соус, зменшуємо вогонь і прогріваємо протягом 15 хвилин.
Качина грудка в брусничним соусом
Подаємо з соусом.
Качина грудка в брусничним соусом
Смачного!



Схожі кулінарні рецепти