Головне меню

Популярні рецепти

Качка з яблуками - рецепт з фото
Качка з яблуками
Качка з яблуками

Нарешті я остаточно "подружилася" з качкою як об'єктом кулінарного ... кхм ... мистецтва! І найцікавіше, що і качка-то була далеко не сама зразкова - так, не сильно добре обскубаний магазинний зразок. Птиця за цим рецептом вийшла дуже соковитою і апетитною. А картопля з яблуками на гарнір - це взагалі свято

Якщо ви хочете надати качці красивий червоно-коричневий колір, за 20 хвилин до готовності починайте змащувати її сумішшю рідкого меду і соєвого соусу в рівних пропорціях.

Орієнтовний час приготування:
1 годину 50 хвилин

Інгредієнти на 4-6 порцій:

1 качка вагою близько 2 кг
сіль і мелений перець за смаком
4-5 кисло-солодких яблук
8 середніх картоплин

Качку моєму і витираємо насухо. Натираємо сіллю і перцем всередині і зовні.
Качка з яблуками
З яблук вирізаємо серцевину, нарізаємо на дольки.
Качка з яблуками
Кладемо яблука всередину качки, зашиваємо її або заколюємо зубочистками.
Качка з яблуками
Щільно прив'язуємо ніжки і крила качки до корпусу - це дозволить забезпечити більш естетичний зовнішній вигляд і зберегти більше соків при запіканні. Кладемо качку у форму і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку і запікаємо 15 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 градусів, кладемо нарізаний часточками картоплю і запікаємо ще близько 70-80 хвилин.
Качка з яблуками
У процесі запікання постійно поливаємо качку жиром. Качку можна вважати готовою, якщо з проколу між ніжкою і корпусом випливає прозорий сік. Якщо сік не випливає зовсім - ви пережарили качку.

З готової птиці прибираємо нитки або зубочистки, виймаємо яблука і змішуємо їх з картоплею.

Нарізаємо качку на порційні шматки й подаємо.
Качка з яблуками
Смачного!
Джерело: vkusnyblog.ru



Схожі кулінарні рецепти